Gradsko društvo crvenog križa Knin - Medijska objava
Crveni križ Knin dodatno educirao još 12 djelatnica koje se brinu o starijim osobama

Dana 06.rujna 2019.godine Crveni križ Knin održao je uručenje diploma stručnog osposobljavanja za 12 djelatnica projekta "Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana".

Iznimnost podjele bila je u tome što su si djelatnice Projekta međusobno uručile diplome čime se dalo na značaj ženama koje su pripadnice ciljnih skupina Projekta.

Provedenim programima obrazovanja i osposobljavanja educirano je 12 djelatnica od kojih su 4 djelanice završile obrazovanje za uzgajivačice, sakupljačice i prerađivačice ljekovitog bilja, dok je 8 djelatnica završilo obrazovanje za njegovateljice.

Prije nekoliko mjeseci, u projektu "Zaželi" educirane su još 22 žene, od kojih je 17 žena završilo obrazovanje za gerontodomačice, a preostalih 5 žena završilo je programe mljekarice/sirarice.

Završenim programima unaprijedila su se postojeća znanja i vještine za 34 žene - pripadnice ciljnih skupina zaposlenih u sklopu pšrograma "Zaželi". Ističemo kako će ova aktivnost Projekta uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove konkurentnosti i zapošljivosti nakon završetka projekta 2020-te.

Podsjećamo kako je cjelokupna vrijednost projekta 7.925.199,24 kuna, čiji je iznos u 100%-tnom iznosu financirala Europska unija iz ESF-a.

Piše: Petra Lelas, Voditeljica Projekta
OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana