Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima


S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba

Nastavno na odluke koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i odluke od 21.03.2020. u kojoj se definira kretanje na javnim površinama obavještavamo vas kako je :  

-         za provođenje mjera iz  gore navedene odluke, glavna snaga stožerima su policijski službenici koji će upozoravati građane i upućivati iste na samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera.

-         radi provođenja mjera svi stožeri civilne zaštite dužni su organizirati ispomoć policijskim službenicima na način da odmah uključe operativne snage civilne zaštite, (vatrogastvo i HGSS) tako da isti patroliraju naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozore, a nakon njihovog upozorenja ukoliko se isti ogluše o upozorenje, o tome obavijeste policiju.

-         pripadnici civilne zaštite i operativnih snaga CZ , prilikom postupanja, moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima CZ.


ODLUKA SE NALAZI U PRILOGU!!!!

Molimo poštivanje iste od strane svih stanovnika Općine Kijevo radi Vašeg, ali i zdravlja svih ostalih koji se trenutno nalaze u Kijevu!!!

File Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima
OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana